Pārdaugavas bērnu un jauniešu centrs “Altona” projekta “Izzini, izjūti, izdari, izaudz “Altonā”” ietvaros organizē nodarbību ciklu “IZGATAVO! – Nodarbības kopā ar uztura speciālistu, kulinārijas meistarklases”.

Laipni aicināti uz trešo cikla nodarbību “Superprodukti, veselīgie, nevajadzīgie produkti.” 11.oktobrī plkst.18.00 Altonavas ielā 6!

Piesaki savu dalību nodarbībām, zvanot/sūtot ziņu vai rakstot Whatsapp 26100777, rakstot e-pastu uz projektsjauniesiem@gmail.com  vai kā savādāk paziņojot par savu vēlmi piedalīties aktivitātēs. Vietu skaits ir ierobežots!

Jauniešu atbalsta projekts “Izzini, izjūti, izdari, izaudz “Altonā””

Ciklā paredzētas 5 lekcijas – meistarklases, ar mērķi mazināt psihoemocionālās, fiziskās un mentālās veselības riskus, sniegt zināšanas par veselīga uztura pamatprincipiem, par uztura un uzturvielu kvalitāti, diētām un ēšanas traucējumu sekām, radīt iespēju pusaudžiem un jauniešiem saņemt individuālās konsultācijas, iesaistīt mērķa grupu ēdiena pagatavošanas aktivitātēs, apgūstot vienkāršu un veselīgu ēdienu pagatavošanas prasmes, motivējot mājās gatavot pašiem, nevis izvēlēties fast food piedāvājumu.

30.augustā – nodarbība “Uzturvielu loma un nozīme veselībai. Ūdens loma” – Tiek sniegtas zināšanas par uzturvielām un to nozīmi veselības veicināšanā, ķermeņa attīstībā. Tiek piedāvāts pagatavot salātus, kas ir bagāti ar olbaltumvielām.

13.septembrī – nodarbība “Pārtikas produktu uzturvielu sastāvs, kaloritāte, pārtikas piedevu iedarbība uz vielmaiņu. Saldumu atkarība. ” – Tiek sniegtas zināšanas par pārtikas produktu uzturvielu sastāvu, kaloritātes noteikšanu, par dažādu pārtikas piedevu iedarbību uz vielmaiņu – garšvielas, garšaugi un E vielas. Saldumu atkarības veidošanās mehānisms, kā ar to tikt galā. Smūtiju pagatavošana, kas ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām, šķiedrvielām un ir arī garšīgi.

11.oktobrī – nodarbība “Superprodukti, veselīgie produkti un nevajadzīgie produkti. Kā lasīt informāciju uz iepakojuma. ” – Tiek sniegtas zināšanas par iepirkšanās prasmi pārtikas veikalā. Kādiem produktiem pievērst uzmanību, kādiem labāk iet garām. Kūkas pagatavošana, kas ir gana salda un pat veselīga. Dalīšanās ar receptēm.

08.novembrī – nodarbība – “Diētas, badošanās, ēšanas traucējumi un veselības traucējumi. Stereotipi par ēšanu un ēdienu. Kultūras tradīcijas saistībā ar ēdienu. Veģetārisms un vegānisms. ” – Tiek radīts priekšstats par dažādām diētām, – jauniešu diskusija par tām, stereotipiem un tradīcijām. sniegtas zināšanas par veģetārismu un vegānismu, kādus produktus akcentēt uzturā, ēdot veģetāriski. Tiek piedāvāts pagatavot ēdienus no dārzeņiem.

13.decembrī – nodarbība – “Ēd garšīgi, dejo no sirds un mīli sevi!” – Tiek sniegtas zināšanas un dalīšanās pieredzē par svētku galda ēdienkarti, kas būtu garšīga, bet nenodarītu kaitējumu. Kulinārijas meistarklase – “Mans Ziemassvētku cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem”, “Svētku kūka”, “Raibu raibie salāti” .

Visos pasākumos tiks fotografēts un filmēts publicitātes nolūkos.


Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021. – 2023.gadam finansējuma ietvaros. 

Visa informācija par projektu atrodama ŠEIT.